Akryl sprøytestøping prosess

- 2023-08-02-

1. Håndtering av plast
PMMA har en viss grad av vannabsorpsjon, og vannabsorpsjonshastigheten når 0,3-0,4%, mens fuktigheten til sprøytestøping må være under 0,1%, vanligvis 0,04%. Tilstedeværelsen av vann forårsaker bobler, gassledninger og redusert gjennomsiktighet i smelten. Så det må tørkes. Tørketemperaturen er 80-90°C, og tørketiden er mer enn 3 timer. I noen tilfeller kan 100 % resirkulerte materialer brukes. Den faktiske mengden avhenger av kvalitetskravene, vanligvis mer enn 30 %. De resirkulerte materialene bør unngå forurensning, ellers vil det påvirke gjennomsiktigheten og egenskapene til det ferdige produktet.

2. Valg av sprøytestøpemaskin
PMMA har ingen spesielle krav til sprøytestøpemaskiner. På grunn av den høye smelteviskositeten er det nødvendig med et dypere skruespor og et dysehull med større diameter. Hvis styrken til produktet kreves høy, bør en skrue med stort sideforhold brukes for lavtemperaturplastisering. I tillegg skal PMMA oppbevares i en tørrbeholder.
 
3. Form og portdesign
Formtemperaturen kan være 60°C-80°C. Diameteren på innløpet skal passe til den indre avsmalningen. Den beste vinkelen er 5° til 7°. Hvis du ønsker å injisere produkter med 4 mm eller mer, bør vinkelen være 7°, og diameteren på innløpet skal være 8 til 7°. 10 mm, den totale lengden på porten bør ikke overstige 50 mm. For produkter med veggtykkelse mindre enn 4 mm, bør strømningskanaldiameteren være 6-8 mm

For produkter med veggtykkelse større enn 4 mm, bør diameteren på løperen være 8-12 mm. Dybden på de diagonale, vifteformede og vertikale arkportene skal være 0,7 til 0,9t (t er tykkelsen på produktveggen), og diameteren på nåleporten skal være 0,8 til 2 mm; lav viskositet bør velge en mindre størrelse.

De vanlige ventilasjonshullene er innenfor 0,05 mm dype, 6 mm brede, og avformingshellingen er mellom 30′-1° og hulromsdelen er mellom 35′-1°30°.

4. Smeltetemperatur
Det kan måles med luftinjeksjonsmetode: fra 210°C til 270°C, avhengig av informasjonen gitt av leverandøren.

Trekk ut baksetet, få dysen til sprøytestøpemaskinen til å forlate hovedkanalbøssingen, og utfør deretter manuelt mykgjørende sprøytestøping, som er hul sprøytestøping.

5. Injeksjonstemperatur
Rask injeksjon kan brukes, men for å unngå høy indre belastning er det lurt å bruke flertrinns injeksjon, som sakte-fort-sakte osv. Ved injeksjon av tykke deler, bruk lav hastighet.

6. Oppholdstid
Hvis temperaturen er 260°C, bør oppholdstiden ikke overstige 10 minutter; hvis temperaturen er 270°C, bør oppholdstiden ikke overstige 8 minutter